Haar tinsels

De nieuwe rage: haar tinsels 

Hair tinsels worden ook wel sprankles genoemd. Het is een van de nieuwste rages uit de Verenigde Staten. Het zijn glitters die een effect aan je haar geven of waarmee je een deel van je haar kunt accentueren. Het is ook mogelijk om de haar tinsels door je hele haar te weven. De haartinsels zijn bovendien door jong en oud gemakkelijk aan te brengen. Er zijn diverse kleuren beschikbaar, dus voor iedereen is wel een passende kleur. Er bestaan ook glow in the dark tinsels. Deze zijn vooral op festivals erg populair. 

Hoe lang blijven hair tinsels zitten?

Hair tinsels kunnen 2 tot 4 weken blijven zitten. Ze kunnen in deze periode gewoon gestyled, geföhnd en gewassen worden. Voor een langere levensduur van je tinsels maak je niet te veel gebruik van conditioner of van een haarserum; hier wordt het haar erg glad van. Je kunt je haar gewoon borstelen of kammen, maar let wel op dat je de haartinsels niet eruit kamt. Als dit wel gebeurt kun je overwegen om ze vast te maken met een schuifspeldje, ook prima. Je kunt hair tinsels bevestigen met microringetjes of door te knopen. 

De voordelen van haartinsels

De meeste haar tinsels (afhankelijk van het merk) hebben de volgende voordelen:

  • Ze zijn ontworpen en getest door professionele stylisten. Hierdoor hebben de haartinsels een hoge kwaliteit.
  • Haartinsels zijn dun, smal en licht van gewicht. Ze voelen zijdezacht aan, net als je eigen haar.
  • De meeste hair tinsels zijn gemaakt van hittebestendige polyestervezels.
  • Dit maakt ze geschikt om te wassen met shampoo en om ze te föhnen en stijlen.
  • Ze zijn veilig voor gebruik en bevatten geen giftige stoffen.

Wil jij ook eens haartinsels uitproberen? Laat ze dan zetten door een professionele kapper. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Terug naar overzicht