Haarkrijt

Haarkrijt: een nieuwe manier van je haar kleuren 

Haarkrijt is een van de nieuwste trends op het gebied van haarkleuren. Haarkrijt is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het voordeel van haar krijt is dat het niet slecht is voor je haar, het bevat namelijk geen schadelijke stoffen. Bovendien is het uitwasbaar. Na het wassen is je haar direct kleurvrij. Haarkrijt is ook geschikt voor donker of zwart haar. Haar krijten is een nieuwe techniek waarmee je je haar een andere kleur kunt geven zonder het te bleken of verven. Iedereen kan het, het is gemakkelijk en goedkoop. Je bespaart er dus ook een hoop kosten voor de kapper mee. Je kunt je haar krijten voor een feestje of gewoon zomaar. 

Hoe werkt haarkrijt?

Als je je haar gaat krijten, zorg je eerst dat je kleding bedekt is en dat je plastic handschoenen draagt. Daarna voer je de volgende stappen uit:

  1. Maak een plukje haar dat je wilt krijten en maak deze nat.
  2. Strijk het krijtje goed over het plukje haar. Hoe langer en hoe meer je erop wrijft, hoe feller de kleur wordt.
  3. Als je genoeg plukjes hebt gekleurd föhn je ze droog of wacht je tot ze droog zijn.
  4. Om de kleuren goed te laten hechten kun je je haar nog stijlen of een verstevigende haarlak gebruiken. 

Let op dat je je haar niet borstelt nadat je het haarkrijt hebt aangebracht. Het kan dan op je kleding vallen en je kleding bevlekken. 

Mooie combinaties maken met haarkrijt

Met haarkrijt kun je gemakkelijk experimenteren met kleurcombinaties. Je kunt verschillende kleuren door elkaar gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat het resultaat niet zoals gewenst is. Meestal worden felle kleuren gebruikt zoals paars, lila, blauw, groen en geel. Binnen een paar seconden heb je een aantal coole kleuren in je haar. Haar krijt kun je het makkelijkst op internet bestellen. 

Terug naar overzicht