Keratine hairextensions

De in's en out's van keratine hairextensions

Keratine extensions zijn slijtvaste extensies die ongeveer 12 weken kunnen inblijven. De extensions zorgen voor volume en verlenging met een natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en ook high lights zijn mogelijk. De keratine hair extensions worden als volgt bevestigd: Keratine is bestendig tegen warmte en tegen andere chemische behandelingen. Een keratine staafje wordt met een smeltlijn pistool verwarmd en een kleine hoeveelheid Keratine haar wordt gebonden aan het eigen haar.  

Interessante facts over keratine hair extensions

Als je de keratine hair extensions door een professionele kapper laat inzetten, zullen je ze bijna niet zien. Dat wil zeggen, ze zijn niet van je eigen haar te onderscheiden. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor een kleur die goed mengt met je eigen haarkleur. Afhankelijk van je eigen haartype en de verzorging die je aan je extensions geeft, kunnen keratine extensions tot wel 3 maanden mooi blijven en blijven zitten. Verleng de levensduur van je extensies door ze maandelijks onderhoud te geven. Dit vertraagt slijtage. Aan de andere kant is het ook niet goed om je extensions langer dan 3 maanden te laten zitten, het wordt dan moeilijker om de extensions te verwijderen omdat je eigen haar bij de wortel gematteerd kan worden. 

Het verwijderen van keratine extensions

Als je de keratine extensions laat verwijderen, laat dit dan doen door een professionele kapper. Je zult merken dat je wat haar verliest tijdens de verwijdereing, dit is normaal, schrik hier niet van. Je verliest namelijk sowieso circa 50 haren per dag die normaal ongemerkt uitvallen. Vanwege de extensions blijven ze zitten waardoor het lijkt dat je na 3 maanden veel haar verloren hebt. Dit is echter normaal. Ook lijkt je eigen haar korter na de verwijdering. Je bent inmiddels natuurlijk gewend geraakt aan de extensions!

Terug naar overzicht