De verschillende soorten hairextensions

Hairextensions zijn weer helemaal in. Ze bestaan in verschillende soorten, kleuren en lengtes. Je kunt kiezen voor steile extensions of extensions met krullen. De haarextensies kunnen gemaakt zijn van echt haar (bijvoorbeeld uit andere landen geïmporteerd) of van synthetisch (nep) haar. Extensies van echt haar blijven in het algemeen langer zitten en zien er beter uit. Met extensions van echt haar en een goede kwaliteit kun je alles doen. 

Soorten hairextensions toegelicht

  • Clip-in extensions: dit zijn haarmatjes die je in een paar minuutjes vastclipt in je haar. De matjes zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedten en kleuren. In ons artikel clip-in extensions vertellen we hier meer over. Kosten: gemiddeld €70,-, maar goedkopere en duurdere versies zijn mogelijk. Ze kunnen zeker een jaar meegaan.
  • Flip-in extensions: ze lijken op de clip-ins en kunnen er net zo makkelijk in en uit. Een flip-in is een brede mat die je over je haar heen plaatst met het dunne draadje aan de voorkant van je hoofd. Kosten: circa 200 euro, ze kunnen ook een jaar meegaan.Weaves: dit zijn matten die aan je eigen haar geweefd (genaaid) worden door middel van dunne vlechtjes op je hoofdhuid. Kosten: rond de €200,- voor 2 tot 3 maanden
  • Lijm- of waxextensions: dit zijn plukken haar die met lijm of wax aan je eigen haar worden vastgeplakt. Een dun plukje haar wordt door een ringetje heengeplaatst en het ringetje wordt vastgesmolten aan je eigen haar. Prijs: rond de 100 euro voor 4 maanden. 

Heb jij met bovenstaande soorten hairextensions ervaring en wil je deze ervaringen delen? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier! Ook wanneer je juist meer informatie wilt over soorten hairextensions kun je bij ons terecht. Wij verwijzen je graag door naar ervaren kappers die alles weten over en kunnen met hairextensions.