De beste tips om je haar en extensions te verzorgen

Als je extensions hebt zijn er een aantal belangrijke do's en dont's. Je wilt je extensions natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en hiervoor moet je ze goed verzorgen. Hieronder onze tips.

Hoe moet je extensions verzorgen?

  • Wassen: afhankelijk van welke soort extensions je hebt, kan het lastig zijn om goed bij de hoofdhuid te komen. Een tip is om je haar niet te wassen met je vingertoppen, maar om de shampoo met platte hand op je hoofdhuid aan te brengen. Het doet dan geen pijn. Ook kun je met je haar in een knot de douche instappen en vervolgens laag voor laag je haren wassen.
  • Drogen: je extensions laten drogen kan eigenlijk op elke manier. Aan de lucht laten drogen, föhnen, meteen vastmaken. Het kan allemaal. 
  • Stylen: met extensions kun je je haar op iedere manier stylen. Je kunt je haar ook krullen of verven. Gebruik je een krultang of een stijltang, dan is het wel belangrijk dat de tang niet tegen de aanhechting van de extensions aankomt. 

Hoe moet je extensions NIET verzorgen?

  • Met nat haar gaan slapen: hierdoor kan dreadvorming ontstaan en dit krijg je er niet meer uit.
  • Gebruik geen shampoo met fruitzuur: extensions (met plastic bondjes) zullen hierdoor loslaten.
  • Elke dag wassen: het kan wel maar het is niet handig. Het duurt heel lang om het daarna weer in model te krijgen. Voor je eigen haar is het bovendien ook niet nodig dat het elke dag gewassen wordt.
  • Er niks mee doen: als je geen tijd in je haar wilt steken dan zijn extensions misschien niet de beste optie. Ze hebben verzorging nodig en bovendien zullen ze anders niet mooi zitten. 

Wil je meer weten over het verzorgen van hairextensions? Neem dan contact met ons op!

Keratine hairextensions

Keratine extensions zijn slijtvaste extensies die ongeveer 12 weken kunnen inblijven. De extensions zorgen voor volume en verlenging...

Lees meer
Clip-in pony

Vind je een pony heel leuk, maar wil je je haar niet knippen? Of heb je er telkens spijt van als je dit wel gedaan hebt? Dan is een clip-in pony perfect voor ...

Lees meer
Feather extensions

Feather extensions zijn een grote trend uit de Verenigde Staten. Ook in Europa is de trend inmiddels komen aanwaaien. Feathers extensions zijn unieke, hippe...

Lees meer
Haarkrijt

Haarkrijt is een van de nieuwste trends op het gebied van haarkleuren. Haarkrijt is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het voo...

Lees meer